Docent


“Wie ben jij en wat heb jij te zeggen?”

VEELZIJDIGE LES- EN  COACHINGSPRAKTIJK

“Ik geniet van de eigenheid van mijn leerlingen, hun culturen, de uitingsvormen”.

1900682_742729509119515_287086340496407849_o

 

  • Zangtechniek voor lichte, klassieke, theater en geimproviseerde muziek; Estil Voice Technique, Lamperti belcanto, jazz, Werbeck zang, interpretatie, podiumtraining.
  • Stem- en adembevrijding; klank-adem therapie, klankbodemmethodiek, voice dialogue, shamanic voice; openen van je persoonlijke kanaal; de energetische kant van de taal- en muziekklanken.
  • Spraakvorming en voordrachts-training; Sprachgestaltung, Shakespearian Voice, tekstanaliese.
  • Charisma- en speltraining: presentatie- en speltechniek; Michael Tsjechov’s acteurstechniek,  Brechtiaans theater’.
  • Toegepast bewustzijn en  mental coaching.
  • Management- en bedrijfstrajecten.

MIJN ACHTERGROND

1234287_700911299968003_5558054699847162690_n

Sinds 1986 geef ik les aan  individuele leerlingen en train ik groepen uit de theater-, zang- en bedrijfswereld. Ik vind het waardevol mensen te begeleiden in hun ontwikkeling en in te gaan op hun praktische vragen, om samen te zoeken naar een manier van uitdrukken die aansluit bij hun eigenheid.

Ik heb met de meest uiteenlopende doelgroepen en culturen gewerkt, op alle niveaus, van beginnende amateurs tot gerenommeerde profs, regionaal en internationaal, in vele landen. Deze ervaring wil ik graag met je delen.

TECHNIEK EN EIGENHEID

Mijn  manier van werken systematisch en direct. Ik bied een gedegen technische basis, waardoor je als leerling inzicht krijgt in waar je je bevindt en wat je te doen staat: in de activiteiten die vereist zijn om je klank- en ademstroom vrij te maken, om beter verstaanbaar te worden, om je presentatie te verbeteren, om jouw aanwezigheid te vergroten, om te worden wie je van binnen bent.

Daarbij ben ik vooral op zoek naar jouw manier van uitdrukken en de techniek die daarvoor nodig is. Om te ontdekken wat een lied, tekst, gedicht, speech, of presentatie van je vraagt. En om stem te leren geven aan wat jij te zeggen hebt; om  jouw creativiteit wakker te maken. 

VERDER LEZEN

Over mijn werk als koordirigent, koorscholer en koorregisseur kun je lezen door in het menu aan de linkerkant door te klikken.

Over mijn onderwijsaanbod, opleiding en achtergrond en werk met koren kun je meer lezen  als je doorklikt.

Zo ook over mijn werk als regisseur, stemkunstenaar en auteur – componist.

Goede reis.

Clowns trainen in Oezbekistan met Roelof van Wijngaarden.
Clowns trainen in Oezbekistan met Roelof van Wijngaarden.